Midden-Delfland Vereniging

• Social Links:

Overzicht

• Sectors Belangenbehartiging , Dier, natuur en milieu , Voorlichting en informatie
  • Geplaatste vacatures 0
  • Weergave 5

Bedrijfsomschrijving

Het doel van de Midden-Delfland Vereniging (opgericht in 1977, annno2021: ca. 3100 leden) is het behoud en versterken van het landschap van Midden-Delfland en zijn kernwaarden, denk aan openheid, rust, ruimte, koe in de wei en weidevogelgebied van bovennationaal belang. Bescherming van dit landschap is nodig en vraagt voortdurende alertheid, omdat andere belangen bewust of onbewust vaak een bedreiging hiervan vormen. Het gebied waar de vereniging zich op richt, is groter dan de gemeente Midden-Delfland alleen maar strekt zich uit over diverse gemeenten, waaronder Delft. Sinds eind 2017 heeft het gebied als eerste in Nederland de status van Bijzonder Provinciaal Landschap.