Delftse Natuurwacht

  • Social Links:

Overzicht

  • Sectors Dier, natuur en milieu , Onderwijs , Sport en recreatie
  • Geplaatste vacatures 1
  • Weergave 192

Bedrijfsomschrijving

De Stichting Delftse Natuurwacht (DNW) organiseert natuur- en milieuactiviteiten voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. Onze jeugdleden kunnen op een leuke en actieve manier meer leren over de natuur. Voor iedere leeftijdsgroep (8-10, 10-12, 12-15 en 15-18 jaar) wordt eens per 2 weken op zaterdag een activiteit georganiseerd. De activiteiten starten meestal bij ons eigen clubhuis, “de Natuurschuur”, gelegen in het Delftse Hout aan het Linneauspad 3, achter het Natuur- en Milieucentrum de Papaver.

We doen allerlei interessante en leerzame activiteiten over de natuur. Activiteiten gaan bijvoorbeeld over dieren, planten, fossielen of het weer. De oudste groepen gaan elk jaar een weekend op kamp.

De Delftse Natuurwacht draait volledig op de actieve bijdrage van vrijwilligers. Met ±20 begeleiders worden er jaarlijks vele leuke en educatieve natuur- en milieu-activiteiten georganiseerd voor de ±60 kinderen die lid zijn. Veel vrijwilligers zijn ooit zelf lid geweest van de Natuurwacht. Ook stromen vrijwilligers in door stages van middelbare scholen of hoger onderwijs. Voor onze vrijwilligers organiseren wij kennissessies, een jaarlijks uitje en een nieuwjaarsborrel. Eigen inititatieven van vrijwilligers zijn zeer welkom, zowel voor de activiteiten in de groepen als vooractiviteiten voor de eigen vrijwillgers.

Wij hebben ook een clubblad, de Bliksum, en zitten op Facebook en Instagram. Wij werken aan een betere zichtbaarheid van onze gezellige natuurclub!

Actieve vacatures van Delftse Natuurwacht

Scroll naar boven
Scroll naar top